Spätta med remoulade

Spätta med remoulade
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spätta med remoulade

16 ingredienser

En dansk klassiker.

Ingredienser

portioner
  • 1 skiva vitt matbröd, ev rostat
  • matfet
  • salladsblad
  • tomatklyftor
  • citron, skivor
  • 1 rödspättafilé

Panering:

  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 msk rågad, vardera av vetemjöl och ströbröd
  • 2 tsk ost, riven
  • 1 msk dill, hackad

Remouladesås:

  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 1-2 tsk curry
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk kapris
  • 1-2 msk bostongurka

Gör så här

  1. Blanda såsen och smaka av den. Blanda ströbröd, riven ost och dill på en tallrik.
  2. Vänd spättan först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet. Stek den frasig ett par minuter med matfett i en panna.
  3. Smöra brödet, lägg på sallad och spätta. Klicka på remoulade och garnera.