Sparrisknyten i gelé

Sparrisknyten i gelé
Foto: TV4

En god och praktisk bjudrätt. Grön eller vit sparris? Bägge sorterna går lika bra. Skinkan kan även vara rökt eller lufttorkad.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 16-20 st sparrisstjälkar, kokta
  • 4-5 skivor kokt skinka
  • 6-7 blad gelatin
  • 4 dl halvtorrt vitt vin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min.
  2. Hetta upp buljongen och vin. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i spadet. Ställ att svalna.
  3. Dela upp sparris i portioner med knopparna åt samma håll. Linda en skiva skinka om varje knyte och lägg på fat.
  4. Skeda halvstelnat gelé över, strö på persiljan och skeda över resten. Ställ kallt att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept