Sparrischutney med mynta och chili

Läcker chutney på vit sparris, apelsin, chili och mynta

Serveringsförslag

Serveras förslagsvis med färskost på grovt nybakat bröd eller till grillat ljust kött, vit fågel eller fisk.

Lär dig mer om sparris i Norberts sparrisskola!

22 april 2016

Du behöver

  • 500 g vit sparris
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl schalottenlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 4 apelsiner, skalade och urkärnade
  • 60 ml vit balsamvinäger
  • 120 g socker
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 3 msk mynta, finhackad

Gör så här

  1. Skala sparrisen, skär den snett i 1 cm långa bitar. Fräs bitarna lätt i olivoljan tillsammans med löken och chilin - använd en tjockbottnad gryta.
  2. Filea apelsinklyftorna, det vill säga ta bort hinnorna och lägg i dem. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka in sakta på medelvärme tills nästan all vätska är borta. Smaka av med salt och peppar, tillsätt myntan sist.
  3. Häll upp den heta chutneyn i varma konserveringsglas och förvara i kylen när de svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept