Sparrisbavaroise

Sparrisbavaroise
Foto: TV4

Bavaroise är en slags fromage, som oftast serveras som dessert. Smaksatt med sparris blir den dock en len och mjuk förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 knippa sparris, vit
  • 3 st gelatinblad
  • 4 st äggulor
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde

Till servering:

  • 6 msk forellrom
  • körsbärstomater
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Dag 1: Ansa sparrisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk. Mixa den till en jämn kräm med lite av kokvattnet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa under tiden äggulorna tjocka. Tillsätt citronskalet. Koka upp mjölken och dra den sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Häll mjölken het över äggkrämen under kraftig vispning. Låt det svalna.
  2. Vispa grädden och vänd ner den och sparrisen när krämen svalnat. Slå upp krämen i vattensköljda portionskoppar. Låt den stelna i kylskåp över natten.
  3. Dag 2: Stjälp upp bavaroiserna på assietter. Dekorera med forellrom, tomater, dill och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept