Sparris Polonaise

Sparris Polonaise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sparris Polonaise

7 ingredienser

Ursprunget är den välkända anrättningen blomkål Polonaise. Här byts blomkålen mot sparris. Servera som förrätt, lätt lunch eller supé.

Ingredienser

portioner
  • färsk vit sparris, ca 24 st
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl smulat, dagsgammalt vitt bröd
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och ansa sparrisen från knoppen och nedåt. Koka den mjuk i 10–15 minuter. Hacka äggen och persiljan, krydda försiktigt med salt och peppar.
  2. Stek det smulade brödet guldgult i smöret.
  3. Lägg upp sparrisen på varma tallrikar. Strö över persiljan, ägghacket och sist det nystekta brödet. Servera genast.