Sparris Polonaise

Sparris Polonaise
Foto: TV4

Ursprunget är den välkända anrättningen blomkål Polonaise. Här byts blomkålen mot sparris. Servera som förrätt, lätt lunch eller supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • färsk vit sparris, ca 24 st
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk smör
  • 1 dl smulat, dagsgammalt vitt bröd
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och ansa sparrisen från knoppen och nedåt. Koka den mjuk i 10–15 minuter. Hacka äggen och persiljan, krydda försiktigt med salt och peppar.
  2. Stek det smulade brödet guldgult i smöret.
  3. Lägg upp sparrisen på varma tallrikar. Strö över persiljan, ägghacket och sist det nystekta brödet. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept