Sparris med tomat och ägg

Sparris med tomat och ägg
Foto: TV4

Du kan servera den häck sparrisen som förrätt eller som tillbehörsrätt till både kött och fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g sparris
  • vatten och salt
  • 2 väl mogna tomater
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl smält smör
  • persilja till dekoration

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaterna. Skålla, skala och tärna dem. Tärna ägget.
  2. Skala sparrisen försiktigt med en potatisskalare. Börja skala från övergången av den tydliga knoppen och hela vägen ner längs med stammen. Skala så djupt att den tvärstrimmiga strukturen i sparrisköttet blottläggs, så slipper gästerna tugga det trådiga. .
  3. Beräkna 1 tsk salt per liter vatten. Använd antingen en hög sparrisgryta där sparrisen kokas ”stående” eller en bredbottnad där sparrisen kan ”ligga” med knopparna åt samma håll. Koka sparrisen i 5-15 minuter beroende på mjällhet och grovlek. Häll av vattnet och lägg genast upp tillsammans med tomat och ägg. Slå smält smör över och dekorera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept