Sparris med rostade hasselnötter och pecorino

15 m
4
Sparris med rostade hasselnötter och pecorino
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 1-2 knippe grön sparris
  • hasselnötsolja (eller valnötsolja)
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 stor citron, rivet skal från
  • ca 25 g pecorino

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de har fått lite färg och det börjar knäppa i dem. Hacka nötterna grovt.
  2. Bryt av de träiga ändarna på sparrisarna och koka sedan sparrisarna al dente i vatten med rikligt med salt och en nypa socker.
  3. Lägg sparrisen på ett fat och ringla olja över. Krydda med flingsalt och peppar. Riv citronskal och hyvla pecorino ovanpå. Toppa med hasselnötterna och servera salladen varm direkt eller kall lite senare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept