Sparris i gelé

Sparris i gelé
Foto: TV4

Gör man sin egen gelé på en god buljong är det en läckerhet, särskilt till sommarmåltiden. Rätten kan förberedas dagen innan om den förvaras kallt.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 burkar stångsparris (ca 750 g vardera)
  • 6 blad gelatin
  • 5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk dragon
  • 12 tunna skivor rökt skinka
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten i 5 min. Hetta upp buljongen. Krama sedan upp gelatinet och låt det smälta i buljongen. Slå vinet i buljongen och tillsätt dragon. Låt buljongen dra 10 min och sila den sedan genom melittafilter. Ställ den svalt, tills den börjar tjockna.
  2. Öppna burkarna i botten och ta ut sparrisen, så att inte knopparna skadas. Lägg tre sparrisstjälkar med knopparna åt samma håll och slå in dem i en skiva skinka. Lägg dem på fat med skarven nedåt. Fördela all sparrisen på samma sätt.
  3. Skär några gurkskivor på längden med osthyvel att garnera fatet med.
  4. Skeda över gelén när den börjar tjockna, så att både skinka och sparris glaseras. Strö på persilja och låt alltsammans stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept