Spansk torsk med paprika- och chorizoröra

40 m
4
Spansk torsk med paprika- och chorizoröra
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 500 g torsk, ben och skinnfri

Paprikasås

  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver eller cayennepeppar
  • 200 g spansk choritzo, skivad i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 paprikor, tärnade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 400 g kikärtor, sköljda
  • salt
  • ev 1 nypa socker

Tillbehör

  • 1 surdegslimpa
  • 4 ägg, stekta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och olja in torsken, ställ in den i ugn. Ta ut när innertemperaturen är på ca 54-56 grader, det tar cirka 30 minuter beroende på tjocklek.
  3. Fräs under tiden vitlök, gul lök, paprikapulver, chilipulver och chorizo i en gryta. När löken mjuknat, slå på krossade tomater, salta och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter.
  4. Ha i paprika, zucchini, vatten och kikärtorna låt koka ihop ca 5 min eller tills paprikan mjuknar.
  5. Smaka av med salt och möjligen en nypa socker. Stek äggen, strö persilja över grytan och servera med en god limpa bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept