Spansk sallad med calamares och rostad paprika

Spansk sallad med calamares och rostad paprika
Foto: TV4

Originalreceptet till denna bläckfisksallad får krydda och karaktär av det spanska chilipulvret pimento de la vera. Det framställs ur röda pepparfrukter som långsamt torkas över öppen eld och sedan mals. Vi ersätter med kajennpeppar och paprikapulver.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 calamares
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 0,5 huvud friséesallat
  • 1 huvud romansallat
  • 1 rödlök
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk sherryvinäger
  • 3 msk olivolja+ till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 °. Dra försiktigt bort huvud och tentakler från bläckfiskarna. Ta ut det vita, porösa ryggbenet och dra bort skinnet. Skär bläckfiskarna i ringar och ställ i kyl. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Pensla skalet med olivolja. Lägg paprikorna på en plåt med skalet upp och rosta i ugnen tills skalet blivit svartfläckigt. Lägg över de heta paprikorna i en bunke, täck med plastfolie och låt svalna.
  2. Skölj och riv frisée- och romansallaten i små bitar, låt torka av på handduk. Skala och strimla rödlöken tunt. Dra av skalet från paprikorna och dela i grova bitar. Blanda sallat, rödlök och paprika i en skål.
  3. Blanda samman chilipulvret och saltet. Stek bläckfisken med hälften av chilisaltet i 1 minut i olivolja och rör om. Lägg över bläckfisken i skålen med grönsaker. Blanda i sherryvinäger och olivolja och krydda med resten av chilisaltet. Servera omgående.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept