Spansk kycklinggryta med rökig paprika och tomat

ca 40 m
4
Spansk kycklinggryta med rökig paprika och tomat
Foto: TV4
ca 40 m
4

Du behöver

  • ris, till severing
  • 600 g kycklinglårfile
  • 2 röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 apelsin, skalet
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk honung
  • 400 g tomatkross

Aioli

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronjuice
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 dl matolja
  • salt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka ris till servering.
  2. Stek först kycklingen, skinnsidan först i en stekpanna med höga kanter eller en gryta, skiva sedan lök och paprika under tiden.
  3. Vänd kycklingen när den fått färg och tillsätt skivad lök och paprika. Låt det steka mjukt och tillsätt sedan rökt paprikapulver, några blad rosmarin och apelsinskal.
  4. Slå på vinet, honung och tomatkross - låt sedan koka i cirka 30 minuter.
  5. Blanda aiolin genom att ha äggulor, senap, citronsaft och riven vitlök i en skål. Vispa ihop och tillsätt matolja droppvis samtidig som ni vispar hela tiden. Smaka av med salt när all matolja gått i. Avsluta med olivolja.
  6. Servera grytan med ris och aioli.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept