Spaghetti Svedese

Spaghetti Svedese
Foto: TV4

Kall pasta? Ja, det här är en ovanlig pastarätt, som serveras med löjrom, att ätas kall och som förrätt. Förebilden är en kall pastarätt som serveras med rysk kaviar på italienska stjärnkrogar. Svensk löjrom är minst lika lyxigt. Röd stenbitsrom går också utmärkt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g tunn spaghetti
  • 100 g löjrom
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 stor knippa gräslök

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Det är mycket viktigt att du kokar den ”al dente”, det vill säga med ett lätt tuggmotstånd kvar. Häll pastan i ett durkslag och spola den med iskallt vatten. Låt rinna av.
  2. Skär eller klipp gräslöken mycket fint. Till 100 g löjrom bör det vara ca 1 dl gräslök. Blanda försiktigt löjrommen med crème fraiche och gräslök.
  3. Lägg löjromsblandningen i en stor skål och häll över den väl avrunna pastan. Blanda försiktigt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept