Spaghetti ragu bianco

Spaghetti ragu bianco
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Spaghetti ragu bianco

13 ingredienser

25 m

Snabb och gräddig pasta med fläskfärs, salvia och vitt vin. Perfekt som fredagsmiddag!

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 0,5 kruka salvia
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 citron, rivet skal från
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Till servering

  • spaghetti, nykokt
  • pecorinoost, riven

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna och hacka salvian.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs fläskfärsen tillsammans med fänkålsfröna tills färsen fått rejält med färg.
  3. Tillsätt lök, vitlök och salvia och låt fräsa tills löken är mjuk.
  4. Slå på vitt vin och låt koka upp, tillsätt grädde, krydda med salt och rikligt med peppar och låt allt koka samman lite (lite torrare).
  5. Vänd ner finhackad persilja, citronskal, smaka av och servera med nykokt spaghetti och rikligt med riven pecorino.