En riktigt krämig pastarätt med stekt sparris, salladslök och massor av parmesan. Toppa med färsk basilika och körvel vid servering för en riktigt vårfräsch rätt.
Koka upp vatten till pastan, 1 liter vatten och 7 gram salt per 100 g pasta.
Stek den fint skurna vitlöken i olivolja i en rymlig panna, gärna med högre kanter. När den börjar bli mjuk lägger du även ner sparrisen i mindre bitar och hackad salladslök, och låter det steka tills mjukt.
I en skål blandar du äggen med parmesan och zest från hela citronen till en grötliknande röra.
Koka pastan nästan al dente, det ska finnas ett rejält tuggmotstånd. Lyft upp pastan ur kastrullen och lägg den direkt bland de stekta grönsakerna. Ta av från plattan. Låt ca 0,5-1 dl pastavatten följa med ner i pannan och slå direkt på äggblandningen. Rör om kraftigt tills äggen bildat en krämig sås tillsammans med osten. Är den för krämig så späd med ytterligare pastavatten. Pressa över en halv citron och rör igen.
Servera genast med ytterligare parmesan och massor av finhackad basilika och körvel.