Spaghetti med lammfärsbullar i tomatsås

Spaghetti med lammfärsbullar i tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spaghetti med lammfärsbullar i tomatsås

22 ingredienser

Köttbullar i tomatsås med annorlunda smak av mynta och koriander. Du som har bråttom kryddar upp färdig tomatsås med färska örter. Snabbt och enkelt! Kanske något för Lady och Lufsen?

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti

Lammfärsbullar:

  • 300 g lammfärs
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja, att steka i

Tomatsås:

  • 2 burkar tomat
  • 1 morot
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist färsk oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • ca 3 kvistar färsk mynta

Gör så här

  1. Skala moroten och tärna den. Skala löken och hacka den och sellerin. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och hacka den spanska pepparen. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Krydda med salt, vinäger, socker och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter. Fiska upp kryddkvistarna. Mixa eventuellt såsen slät i en mixer. Håll varm.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Blanda lammfärsen med hälften av den hackade myntan, koriander och vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till stora köttbullar med vattensköljda händer. Koka upp tomatsåsen och lägg i lammbullarna. Koka upp på nytt och låt bullarna sjuda i såsen i ca 10 minuter. Servera tillsammans med den nykokta pastan och mynta.