Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås

koket.se
Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås

15 ingredienser

40 m

En riktig middagsklassiker som går hem hos hela familjen. Parmesan och persilja i köttbullarna gör hela grejen!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 gul lök
  • 800 g krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 400-500 g spaghetti
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla i 5 minuter. Riv ner 2 klyftor vitlök, lägg i ägg, färs och parmesan samt persilja. Blanda väl till en jämn fin smet. Rulla till köttbullar.
  2. Hacka lök och finhacka resterande 2 vitlöksklyftor. Stek i generöst med olivolja i en djup traktörpanna till löken blivit mjuk och börjar ta färg. Häll på tomater och låt få ett uppkok. Skruva upp värmen på max och lägg i köttbullarna i såsen. Låt koka upp och puttra i 15-20 minuter utan lock. Plocka basilikabladen och lägg i sista 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin al dente och häll av väl. Vänd runt pastan med såsen och servera genast med nyriven parmesan till.