Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås

40 m
4
Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl parmesan, riven
  • 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 gul lök
  • 800 g krossade tomater av fin kvalitet
  • 1 kruka basilika
  • 400-500 g spaghetti
  • salt och peppar
  • olivolja, till stekning
  • parmesan, till servering

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla i 5 minuter. Riv ner 2 klyftor vitlök, lägg i ägg och parmesan samt persilja. Blanda väl till en jämn fin smet. Rulla till köttbullar.
  2. Hacka lök och finhacka resterande 2 vitlöksklyftor. Stek i generöst med olivolja i en djup traktörpanna till löken blivit mjuk och börjar ta färg. Häll på tomater och låt få ett uppkok. Skruva upp värmen på max och lägg i köttbullarna i såsen. Låt koka upp och puttra i 15-20 minuter utan lock. Plocka basilikabladen och lägg i sista 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin al dente och häll av väl. Vänd runt pastan med såsen och servera genast med nyriven parmesan till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept