Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin

Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin
Foto: Zeta

Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin

10 ingredienser

30 m

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer. Lyxigt gott till helgmiddag!

Casa Di Luca Spaghetti
zeta_spaghetti

Casa Di Luca Spaghetti

Casa Di Luca Spaghetti tillverkad av 100% italienskt durumvete -  enkel att koka perfekt "al dente".

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 200 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 1 hummer [ca 500 g]
  • 3 kvisttomater
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk Zeta olivolja
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta olivolja, att ringla över
  • färsk bladpersilja, finhackad

Gör så här

  1. Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).
  2. Skär stjärten i små tärningar. Knäck klorna med en nötknäppare.
  3. Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset. Hacka fruktköttet i små tärningar.
  4. Stek schalottenlöken mjuk i olivolja. Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.
  5. Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)
  6. Koka pastan, häll av vattnet.
  7. Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.
  8. Servera med olivolja och persilja.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer