I samarbete med Zeta

Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin

30 m
2
Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin
Foto: Zeta
30 m
2

Du behöver

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 hummer (ca 500 g)
  • 3 kvisttomater
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk Zeta Olivolja
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • salt och svartpeppar

Servering

  • Zeta Olivolja, att ringla över
  • bladpersilja, finhackad

Gör så här

  1. Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).
  2. Skär stjärten i små tärningar. Knäck klorna med en nötknäppare.
  3. Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset. Hacka fruktköttet i små tärningar.
  4. Stek schalottenlöken mjuk i olivolja. Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.
  5. Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)
  6. Koka pastan, häll av vattnet.
  7. Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.
  8. Servera med olivolja och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Zeta

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta