Spaghetti med aubergine och tomat

Spaghetti med aubergine och tomat
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Spaghetti med aubergine och tomat

12 ingredienser

20 min

Spaghetti med aubergine och tomat - Spaghetti alla Norma

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • olivolja, till stekning och fritering
  • 1 krm salt, till auberginekuber
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 krm salt, till sås
  • 10 blad färsk basilika, grovhackad
  • 4 msk ricotta
  • 1 krm flingsalt, till aubergineremsor

Gör så här

  1. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några ”remsor” som skall användas till garnityr.
  2. Lägg dessa åt sidan.
  3. Skär auberginen i kuber, 3x2 cm.
  4. Salta lätt och stek kuberna i olivolja tills de får gyllenbrun yta, ca 7 minuter.
  5. Lyft ur och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg ner vitlöken och körsbärstomaterna, tomatpuré, salt och basilika.
  7. När såsen kokat ihop lite på hög värme i ca 4 minuter, lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
  8. Häll mjöl på en tallrik.
  9. Ta nu skalremsorna som du lagt åt sidan och vänd dem i mjölet.
  10. Värm olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna.
  11. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen.
  12. Fritera tills de får fin yta, ca 7 minuter, vänd då och då.
  13. Lägg upp på hushållspapper och salta.
  14. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  15. Blanda spaghetti med såsen.
  16. Lägg upp i portionsskålar.
  17. Lägg 1 msk ricotta på varje portion.
  18. Toppa med friterade aubergineskal!