Spaghetti med aubergine, paprika och rostade valnötter

45 m
4
Spaghetti med aubergine, paprika och rostade valnötter
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 2 små auberginer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika,
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 10 valnötskärnor
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g rucola
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär auberginen i mycket små bitar. Lägg bitarna på en lutande skärbräda, strö över lite salt. Låt stå i ca 20-30 minuter, så att den bittra saften dras ut. Torka av bitarna med lite hushållspapper.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mycket små bitar. Hacka löken och nötterna.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, rödlök och peperoncino, fräs allt tills löken börjar mjukna men inte fått färg. Ta upp och kasta peperoncinon och ställ stekpannan åt sidan.
  4. Fräs aubergine och paprika, var för sig, tills de mjuknat. Salta och peppra varje omgång. Häll efter hand över de stekta grönsakerna i stekpannan med lök utan att röra om.
  5. Rosta nötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  6. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet. Slå av vattnet och låt pastan rinna av.
  7. Under tiden som pastan kokar: Sätt stekpannan med grönsakerna på värme och rör om försiktigt. Tillsätt vinet och sjud alltsammans i ca 5 minuter eller tills vinet ångat in.
  8. Häll över pastan i pannan med grönsakerna. Tillsätt nötter och rucola, rör om noga så att allt blandas ordentligt. Servera pastan rykande het i djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept