Spaghetti farro med skinka och färska tomater

Spaghetti farro med skinka och färska tomater
Foto: TV4

Spaghetti farro är gjort på speltvete och anses nyttigare än den vanliga. Det går förstås lika bra med vanlig spaghetti eller fullkornsspaghetti. Pasta serverad med lufttorkad skinka som fräst i olivolja tillsammans med tomat. Italien i en liten skål, helt enkelt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti farro
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 2 gröna paprikor
  • 3 röda tomater
  • 3 gula tomater
  • olivolja
  • 1 knippa färsk oregano
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär skinkan i små tärningar, skär tomaterna i klyftor och paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs skinkan och paprikan i olivolja. Häll ner tomaterna och låt småputtra i 5 minuter, vänd ner hackad oregano. Blanda ihop med den nykokta spaghettin, krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept