Spaghetti e fagioli

25 m
4
Spaghetti e fagioli NY
Foto: Cecilia Möller
25 m
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 800 g konserverade borlottibönor
  • 400 g passerade tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk vatten
  • ev 1 nypa torkad smulad peperoncino (chili)
  • 1,5-2 dl parmesanost, färskriven
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av.
  2. Värm olivolja i en stor kastrull, tillsätt löken och fräs den mjuk, på låg värme. För att undvika att den bränns vid, tillsätt 1 msk vatten och låt den långsamt mjukna. Rör i de passerade tomaterna smaka av med salt och låt alltsammans puttra i 5-10 minuter. Tillsätt bönorna och låt allt koka i ytterligare 5 minuter eller tills de mjuknat.
  3. Häll över hälften av såsen i en matberedare (eller använd en mixerstav) och blanda den till en jämn och krämig sås. Häll sedan tillbaka såsen i kastrullen.
  4. Koka spaghettin i lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av.
  5. Häll ner pastan i den varma tomat- och bönsåsen. Blanda noga, smaka av med salt och peppar. Krydda mycket sparsamt med lite finsmulad torkad peperoncino (chili).
  6. Låt pastan stå och dra i ca 1 minut. Servera den med parmesanost, basilika, lite extra peppar eller peperoncino vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept