Cannelloni med salsiccia och svamp

koket.se
Canneloni med salsicca och svamp
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Cannelloni med salsiccia och svamp

19 ingredienser

30 m

Krämig cannelloni fylld med svamp och salsiccia. Servera med en krispig fänkålssallad.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

canneloni

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g färsk salsiccia med fänkål eller rosmarin
  • 500 g rensad svamp
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1,5 dl krossade tomater
  • ca 400 g färska lasagneplattor [2 förp]
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 dl parmesanost, riven

Fänkålssallad

  • 100 g rucolasallad
  • 1 fänkål, fint skuren
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk citron, saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken och vitlöken fint och stek dem mjuka i smör och olivolja. Skär upp salsiccian och ta ut färsen och stek den nästan klar tillsammans med löken. Hacka svampen i mindra bitar och lägg ner i stekpannan. Låt allt steka klart. Salta och peppra och häll över krossade tomater och låt koka ihop till en röra.
  3. Lägg upp röran på de färska pastaplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i en form.
  4. Rör samman mascarpone, mjölk och riven parmesan till en jämn kräm. Fördela den över dina cannelloni och toppa med lite extra parmesan.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minute.
  6. Gör en pepprig och frisk sallad av ruccola och fint skuren fänkål med citronvinägrett under tiden. Vinägretten vispar du ihop, först oljan med kryddorna sedan citronsaften. Häll den över salladen och njut!