I samarbete med Zeta

Spaghetti alla puttanesca

30 m
4
Spaghetti alla puttanesca
Foto: Zeta

Spaghetti med sardeller, kapris, chili och oliver - en klassisk italiensk pasta.
Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här.

Tips! När Zetas grundare Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcrème för att få en fylligare sardellsmak.

8 mars 2017
30 m
4

Du behöver

  • 2 burkar Zeta Plommontomater
  • 2-3 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 2,5 tsk Zeta sardellcrème (eller 4 Zeta Sardeller, grovhackade)
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 burk Zeta Kalamataoliver urkärnade (290 g)
  • 2 msk Zeta Kapris medelstora
  • 2 msk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
  2. Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg.
  3. Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris.
  4. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.
  6. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Zeta

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta