Spagetti med blåmusslor och vitt vin

20 m
4
Från Nyhetsmorgon

Läcker pasta med blåmusslor, vitt vin och persilja. Toppas med vitlöksdoftande ströbrödsblandning.

25 oktober 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk fiskfond
  • 2 peperoncini, torkad och smulad, alt 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 kvistar bladpersilja, grovhackade
  • 8 körsbärstomater

Ströbrödsblandning

  • 1 dl osötat ströbröd
  • 2 salt efter smak
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 2 msk olja
  • 1 liten peperocino
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stekpanna. Krossa vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar. Fräs en liten stund tills vitlöken fått lite färg.
  2. Lägg i körsbärstomaterna, delade i kvartar, kort därefter lägger man i blåmusslorna, vitt vin och fiskfond. Lägg på lock och koka tills musslorna öppnat sig, plocka bort dem som inte gjort det.
  3. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
  4. Blanda ihop ströbrödsblandningen.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 2 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet.
  6. Vänd ner pastan i blåmusslorna och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak, lägg upp och garnera med hackad bladpersilja och toppa med ströbrödsblandningen. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept