Souvlaki är grekiska grillspett. De lagas oftast av lammkött, här har vi i stället använt fläskkarré. Du kan grilla på flera sätt och behöver inte alls ha tillgång till sommar och trädgård. Servera spetten med tomatsås.
Blanda ihop olja, oregano och salt till en marinad. Skär köttet i tärningar och lägg det att marinera i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Lägg grillspett av trä i blöt.
Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den i olivolja. Häll på tomaterna, spadet från burken och vattnet. Koka upp och smula ner buljongtärningen. Krydda med salt, tomatpuré, peppar och socker och låt småputtra i 15 minuter.
Trä upp köttbitarna på spetten. Grilla kan du göra på flera sätt.
-Grilla dem hastigt till fin färg på hög värme i grillpanna. Efterstek i ugn i 10 minuter.
-Grilla i ugnen under grillelement i 7-8 minuter per sida.