En touch av Iran

En touch av Iran
Foto: TV4

En touch av Iran

Av: Sousan Ekberg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Krämig spenatsoppa med ost och hembakat bröd .

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk babyspenatblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • olja (ej olivolja)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Till servering

  • parmesanost, riven
  • 4 skivor färskt bröd
  • ost, valfri sort

Gör så här

  1. Fräs löken tills den blir mjukt.
  2. Tvätta spenaten riktigt noga. Spenat är ofta lite sandig.
  3. Lägg i spenaten med löken.
  4. Låt den kokas med locket på minst 10 minuter.
  5. Häll i grädde och buljongtärning.
  6. Lös upp potatismjölet i lite vatten och tillsätt den i soppan.
  7. Koka soppan 10 minuter till.
  8. Låt den stå och svalna.
  9. Häll den i mixern och kör till den är slät.
  10. Värm på soppan innan servering.
  11. Soppan serveras sedan varm med riven parmesanost på. Gärna med färskt bakat bröd med ost.