En touch av Iran

En touch av Iran
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 500 g färsk babyspenatblad
  • 2,5 dl grädde, 40%
  • 1 st stor lök
  • olja (ej olivolja)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Till servering

  • parmesan, riven
  • 4 skivor färskt bröd
  • Ost, valfri sort

Gör så här

  1. Fräs löken tills den blir mjukt.
  2. Tvätta spenaten riktigt noga. Spenat är ofta lite sandig.
  3. Lägg i spenaten med löken.
  4. Låt den kokas med locket på minst 10 minuter.
  5. Häll i grädde och buljongtärning.
  6. Lös upp potatismjölet i lite vatten och tillsätt den i soppan.
  7. Koka soppan 10 minuter till.
  8. Låt den stå och svalna.
  9. Häll den i mixern och kör till den är slät.
  10. Värm på soppan innan servering.
  11. Soppan serveras sedan varm med riven parmesanost på. Gärna med färskt bakat bröd med ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept