Soupe de poisson

Soupe de poisson
Foto: TV4

Den här soppan är klassisk och finns i olika varianter i alla länder kring Medelhavet. Det här är den franska soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g filé, olika fisksorter
  • fiskskrov
  • 1,5 l vatten
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 st morot
  • 1 st Gullök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk tomater, hela
  • 0,25 g saffran (1/2 kuvert)
  • salt och svartpeppar, malen

Till servering:

  • fransk emmentaler, riven
  • rouille
  • brödkrutonger

Gör så här

  1. Tärna fiskfiléerna och ställ kallt så länge. Koka fiskskroven i vattnet i 10 minuter. Sila av buljongen. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i buljongen 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig. Sila av spadet och spara det och musslorna.
  2. Skala moroten och tärna den. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i olivolja. Slå på tomaterna med spad och fiskbuljongen. Strö i saffran och koka upp. Låt sjuda i 10 minuter.
  3. Smaka av noga och krydda med salt och peppar. Lägg i fisktärningarna och sjud försiktigt på låg värme tills fisken är genomkokt. Lägg i musslorna och hetta upp. Servera soppan i varma tallrikar med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept