Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

18 ingredienser

ca 30 m + 20 h

Stark och söt grillad kyckling serverad med fräscha tillbehör som rättiksallad och salladsblad. Doppa i chiliaioli för extra hetta.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk gochujang (eller 2 tsk sriracha)
  • 1 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, skalade och rivna

Rättikssallad

  • 200 g rättika
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Koreansk chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • ris, till servering
  • salladsblad, till servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten.
  2. Skiva rättika så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslök. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret löst sig. Häll över rättika och salladslök och låt stå och dra i 15 minuter.
  3. Strössla svarta sesamfrön på toppen.
  4. Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli.
  5. Stek/grilla kycklingen till gyllene och genomstekt. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad.