Sötsalt cheesecake med nutella och turkisk peppar

Sötsalt cheesecake med nutella och turkisk peppar
Foto: TV4

Sötsalt cheesecake med nutella och turkisk peppar

Av: Joakim - Hagfors

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

3h 30m

En söt cheesecake med salt lakritstopping garneras  med färska hallon och lakritskross.

Dryckesförslag: Oud Beersel Framboise (hallon suröl) och Svaneke Lakrits Porter

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 8 oreokakor, fyllda
  • 3 msk smör

Mousse

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl nutella
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Lakritstopping

  • 200 g färskost
  • 3 msk turkisk peppar, finkrossad

Eventuellt:

  • 1 msk Svaneke Lakrits Porter, (lakritsporteröl)

Garnering

  • hallon
  • turkisk peppar, krossad

Gör så här

Botten

  1. Mixa kakorna och smält smöret.
  2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen botten på 4 glas.

Nutellamousse

  1. Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Vänd ner grädden i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.
  4. Häll ner smeten i glasen och låt dem stå i kylen i ett par timmar.

Lakritstopping

  1. Vispa färskost med elvisp.
  2. Rör i den finkrossade turkiska pepparen. Tillsätt en skvätt lakritsporteröl om det finns till hands (det går likabra utan).

Servering

  1. Spritsa på lakritstoppingen på cheesecaken och garnera med hallon och lätt krossad turkisk peppar