Sötpotatispuré

Sötpotatispuré
Foto: TV4

Till puré blir det bäst med mjölig potatis. För bäst resultat, pressa både potatis och sötpotatis med potatispress. Servera sötpotatispuré till grillad fisk, det ger en spännande smakbrytning.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 700 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisen, koka den mjuk, låt den svalna och skala den. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen nästan färdig, sönderkokt potatis ger sämre puré. Ånga av potatisen och pressa den sedan genom potatispress. Pressa även ner sötpotatisen.
  2. Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa hastigt ihop till en luftig puré.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept