Sötpotatispuré

Sötpotatispuré
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sötpotatispuré

7 ingredienser

Till puré blir det bäst med mjölig potatis. För bäst resultat, pressa både potatis och sötpotatis med potatispress. Servera sötpotatispuré till grillad fisk, det ger en spännande smakbrytning.

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisen, koka den mjuk, låt den svalna och skala den. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen nästan färdig, sönderkokt potatis ger sämre puré. Ånga av potatisen och pressa den sedan genom potatispress. Pressa även ner sötpotatisen.
  2. Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa hastigt ihop till en luftig puré.