Sötpotatispaj

1,5 h
8
Sötpotatispaj
Foto: TV4

Efterrättspaj fylld med sötpotatis och kondenserad mjölk. God med en klick vispad grädde till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
Visa mer
1,5 h
8

Du behöver

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1,7 dl socker
  • 1,5 dl kondenserad mjölk
  • 3 msk smör, smält
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 liten nypa malen muskotnöt
  • 2 medelstora sötpotatisar, skalade, kokta och mosade (ca 3,5 dl)

Tillbehör

  • färdig pajdeg
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Sprid ut pajdegen i en form med ca 22 cm diameter.
  3. Vispa äggen i en skål och tillsätt, under vispning, socker, kondenserad mjölk, smör, citronskal och muskotnöt. Vispa därefter i potatisen, blanda ordentligt och häll blandningen i pajformen.
  4. Tillaga i 50-60 minuter, helst i varmluftsugn. Om pajen tillagas i vanlig ugn täck sidorna med aluminiumfolie. Den ska inte bli brun. Tillaga i 30 minuter. Ta därefter av folien och tillaga i 20-30 minuter till. Servera när pajen har kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept