Sötebröd på Rickards vis

36 bullar
Sötebröd på Rickards vis
Foto: tv4
36 bullar

Du behöver

Grunddeg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl vit baksirap
  • salt
  • ca 800 g (ca 1,4 l mjöl)

Fyllning 1 - Surt är det nya söta:

  • 250 g rabarber, finhackad
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl sirap
  • yuzu eller lime
  • florsocker

Fyllning 2 - Barnasinnet går aldrig ur

  • mandelmassa
  • apelsin
  • daim, finhackad
  • karamelliserade popcorn, krossade

Fyllning 3 - Medicinalörternas gamla pepparkakor

  • smör
  • kardemumma
  • kanel
  • ingefära
  • nejlika
  • rosépeppar
  • muskotnöt
  • amaretto
  • mandelspån

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Deg
  2. Knåda degen igen och dela upp i tre.
  3. Fyllning 1
    Koka upp rabarber, citronsaft och sirap och låt sen svalna. Fyll bullarna med rabarberkoket. Låt jäsa 40 minuter och grädda sedan i 225-250 grader i 5-10 minuter. Grädda i bullformar, de blir kladdiga och slabbiga.
  4. Blanda saft från yuzu med lite florsocker till en glasyr. Häll över bullarna när de svalnat.
  5. Fyllning 2
    Smaksätt mandelmassa med apelsin och blanda i finhackad daim. Fyll bullarna, låt jäsa i 40 minuter. Pensla med ägg, strö över karamelliserade popcorn. Grädda i 225-250 grader, 5-10 minuter.
  6. Fyllning 3
    Smaksätt smör med kryddor och amaretto. Fyll bullarna med smöret. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med ägg och strö på mandelspån, grädda i 225-250 grader, 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept