Whitie med jordgubbsganache

Whitie med jordgubbsganache
Foto: Pål Allan

Du behöver

Whitie

  • 225 g smör
  • 175 g vit choklad av god kvalitet, hackad
  • 3 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 350 g strösocker
  • 200 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 150 g hela nötter (hasselnöt, valnöt och/eller pecannöt)

Jordgubbsganache

  • 25 g vispgrädde
  • 25 g jordgubbspuré (100 g jordgubbar, mosade och passerade)
  • 150 g vit choklad av god kvalitet, hackad

Gör så här

  1. Whitie
    Smält smöret och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa äggen, äggulorna och sockret pösigt och vitt.
  3. Blanda mjölet med saltet och rör ner det försiktigt så att du får en jämn smet.
  4. Tillsätt choklad i smeten under omrörning. Vänd till sist ner nötterna.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form och smöra papperet och formens kanter.
  6. Häll i smeten.
  7. Grädda kakan i 180 graders ugnsvärme i 20 minuter. Låt svalna i formen.
  8. Jordgubbsganache
    Koka upp grädden och jordgubbspurén och rör ner chokladen till ganachen.
  9. Rör tills chokladkrämen är blank och slät.
  10. Vänd kakan med botten upp och bred jordgubbsganachen över kakan.
  11. Låt kallna innan du skär kakan i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept