Sotad marinerad svartkål med senapscrème och forellrom

Sotad marinerad svartkål med senapscrème och forellrom
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sotad marinerad svartkål med senapscrème och forellrom

8 ingredienser

ca 45 m

Ljummen honungsmarinerad svartkål med senapssmetana. Läcker att toppa med forellrom.

Ingredienser

portioner
  • 1 svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 50 g forellrom
  • 1 dl smetana
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka bladen och skölj,
  2. Lägg dem i en bunke, rippla olja över, tillsätt smält honung och salt och blanda runt. Låt marinera i ca 30 min.
  3. Sota bladen i torr varm panna eller på hällen snabbt ca 10-15 sek, får ej brännas. Servera dem ljumna.
  4. Blanda smetana med senapen och toppa med forellrom. Smaka av med vitpeppar.