Sotad fläskfilé

Sotad fläskfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sotad fläskfilé

13 ingredienser

Den kände cajunkocken Paul Prudhomme har skapat en egen krydda som kallas “Blackened Steak Magic” som kan användas till den här rätten. Den finns i vissa specialbutiker, men du kan själv göra en väldig god egen kryddblandning efter vårt recept. Servera gärna med en potatiskaka och tzatziki.

Ingredienser

portioner
  • 900 tsk fläskfilé
  • smör, att steka i

Kryddblandning:

  • vitpeppar
  • chilipeppar
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • paprika
  • malen kanel
  • ingefära
  • curry
  • vitlökspulver

Till servering:

  • grönsaker, kokta
  • potatiskaka

Gör så här

  1. Förbered alla tillbehör, ställ tzatzikin kallt och håll potatiskaka och grönsaker varma. Blanda samman vitpeppar, chilipeppar, svartpeppar, kajenn, paprika, kanel, ingefära, curry och vitlökspulver till kryddblandningen. Smält smöret.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i knubbiga skivor. Pensla dem med smält smör och strö kryddblandningen på båda sidor av skivorna.
  3. För att sota köttet krävs väldigt hög värme. Ha därför ett lock till hands om det skulle bli för varmt. Hetta upp en stor, tjockbottnad gryta och lägg i köttet. Låt det sotas i 2 minuter och vänd sedan och sota i ytterligare 2 minuter. Servera genast med tillbehören.