Sotad fläskfilé

Sotad fläskfilé
Foto: TV4

Den kände cajunkocken Paul Prudhomme har skapat en egen krydda som kallas “Blackened Steak Magic” som kan användas till den här rätten. Den finns i vissa specialbutiker, men du kan själv göra en väldig god egen kryddblandning efter vårt recept. Servera gärna med en potatiskaka och tzatziki.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 900 tsk fläskfilé
  • smör att steka i

Kryddblandning:

  • vitpeppar
  • chilipeppar
  • svartpeppar
  • kajenn
  • paprika
  • kanel
  • ingefära
  • curry
  • vitlökspulver

Till servering:

  • kokta grönsaker
  • potatiskaka

Gör så här

  1. Förbered alla tillbehör, ställ tzatzikin kallt och håll potatiskaka och grönsaker varma. Blanda samman vitpeppar, chilipeppar, svartpeppar, kajenn, paprika, kanel, ingefära, curry och vitlökspulver till kryddblandningen. Smält smöret.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i knubbiga skivor. Pensla dem med smält smör och strö kryddblandningen på båda sidor av skivorna.
  3. För att sota köttet krävs väldigt hög värme. Ha därför ett lock till hands om det skulle bli för varmt. Hetta upp en stor, tjockbottnad gryta och lägg i köttet. Låt det sotas i 2 minuter och vänd sedan och sota i ytterligare 2 minuter. Servera genast med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept