Söta mandelchips

15 + 30 m
Från Nyhetsmorgon

Härligt sega och söta mandelflarn med honung och salt. Perfekt som snacks.

23 maj 2015
Visa mer
15 + 30 m

Du behöver

  • 250 g mandelflarn
  • 3 msk honung
  • 1 tsk smör
  • salt

Gör så här

  1. Rosta mandelflarnen på bakplåtspapper i ugn, 165 grader i ca 12-15 min eller tills de börjar ta färg, rör om var femte minut.
  2. Smält smör i en stekpanna, tillsätt de rostade mandelflarnen. Stäng av värmen på plattan, tillsätt honungen och en liten nypa salt. Blanda.
  3. På ett bakplåtspapper, bred ut mandelblandningen till ett tunt lager, lägg sedan i frysen minst 30 minuter.
  4. Bryt i bitar och njut av det sega, söta mandelflarnet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept