Söt pizza med kanelglass, vaniljkräm och äpple

Från Nyhetsmorgon

Försvinnande god pizza med hemgjord kanelglass, vanilj- och kanelkräm samt tunt skivat äpple.

4 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

Vaniljkräm

  • 250 g mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 50 g råsocker
  • 60 g äggula
  • 20 g maizena
  • 5 g smör

Kanelglass

  • 500 g mjölk
  • 125 g råsocker
  • 1 kanelstång
  • 50 g honung

Till fördeg

  • 500 g mjölk, rumstempererad (5 dl)
  • 500 g vetemjöl (ca 8 dl)
  • 40 g jäst
  • 200 g strösocker (drygt 2 dl)

Efter första jäsningen

  • 1 tsk salt
  • 500 g vetemjöl (ca 8 dl)
  • 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)

Gräddning

  • äpple, tunt skivade

Gör så här

  1. Vaniljkräm
    Koka samman allt utom smöret till en fast och smidig kräm och tillsätt smöret på slutet och häll ut på ett bleck och låt svalna under plast i kylskåp
  2. Kanelglass
    Koka upp och låt stå och dra i ca 2 timmar. Sila bort kanelstången och frys i en djup skål. Vispas var 30:e minut med visp tills glassen blir krämig.
  3. Fördeg
    Se till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Blanda ihop mjölk, vetemjöl, jäst och socker på låg effekt i köksmaskinen i 15 min, låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
  4. Efter jäsning
    Efter jäsning tillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg. Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.
  5. Gräddning
    Forma degen till runda bollar ca 100 g/st. Kavlas ut tunna som pizzor , lägg på bakplåtspapper lika stora som pizzan och låt jäsa cirka 1 timme beroende på om ni har kallt degspad eller rumsvarmt.
  6. Spritsa på vaniljkräm på pizzan och lägg lite äpplen tunt skivade ovanpå, grädda pizzorna i 270 grader varmluft i ca 5-8 minuter, så dom har gyllenbrun och vacker färg.
  7. Tag ut och lägg på kanelglass.Servera direkt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept