Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki

koket.se
Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Japansk grönsakspannkaka - Okonomiyaki

15 ingredienser

20 m

En matig pannkaka med japanska smaker, toppad med teriyakisås, alger och groddar!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pannkakssmet

  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 morot
  • 4 dl vitkål, strimlad
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl böngroddar
  • 3 msk neutral olja

Topping

  • 1 ark torkade alger
  • 2 salladslökar
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Blanda ägg, mjöl, soja och vatten till en smet.
  2. Skala moroten. Strimla kål, purjolök, sockerärter och morot tunt. Blanda alla grönsaker med smeten.
  3. Ta en stor stekpanna och sätt på medelvärme. Tillsätt oljan och smeten. Stek pannkaka gyllene på båda sidorna.
  4. Hacka alger och salladslök.
  5. Pensla teriyakisåsen på ena sidan av pannkakan, ringla över ketchup, majonnäs och strö över hackade alger och salladslök. Servera!