I samarbete med Scan

Sosiji Pajeo - koreansk salladslökpannkaka

Scan Sosiji Pajeo Koreansk salladslökspannkaka med svartpeppar & lökdipp
Foto: Scan
4

Du behöver

  • 1 pkt Scan Korvish Svartpeppar
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,75 dl vatten, iskallt
  • 1 ägg, lättvispat
  • 1 tsk vitlök, fint riven
  • 0,5 tsk ingefära, fint riven
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 chili, röd, skivad
  • olja
  • Kimchi till servering om man vill

Dipp

  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Dela Korvish på längden. Vispa ihop mjöl, maizena och bakpulver, vispa sedan i vatten och ägg, avsluta med vitlök, ingefära och salt. Lägg i Korvish, salladslök och chilisorterna, blanda runt ordentligt.
  2. Hetta upp 1-2 msk olja i en panna och varva ingredienserna i pannan, toppa upp smet ca 1 cm tjock (fördela på 2-3 stekningar beroende på storleken av panna). Stek 3-5 minuter, tills undersidan fått fin färg, vänd och stek ytterligare 3-5 minuter. Ta ur pannan och stek nästa laddning.
  3. Dela sedan pannkakorna i lagom stora bitar och servera med dipp (och gärna kimchi).
  4. Dipp
    Blanda ihop soja, vinäger, vatten och socker, smaka av med svartpeppar och chiliflakes.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept