I samarbete med Scan

Sosiji Pajeo - koreansk salladslökpannkaka

Scan Sosiji Pajeo Koreansk salladslökspannkaka med svartpeppar & lökdipp
Foto: Scan
4

Du behöver

  • 1 pkt Scan Korvish Svartpeppar
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,75 dl vatten, iskallt
  • 1 ägg, lättvispat
  • 1 tsk vitlök, fint riven
  • 0,5 tsk ingefära, fint riven
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 chili, röd, skivad
  • olja
  • Kimchi till servering om man vill

Dipp

  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Dela Korvish på längden. Vispa ihop mjöl, maizena och bakpulver, vispa sedan i vatten och ägg, avsluta med vitlök, ingefära och salt. Lägg i Korvish, salladslök och chilisorterna, blanda runt ordentligt.
  2. Hetta upp 1-2 msk olja i en panna och varva ingredienserna i pannan, toppa upp smet ca 1 cm tjock (fördela på 2-3 stekningar beroende på storleken av panna). Stek 3-5 minuter, tills undersidan fått fin färg, vänd och stek ytterligare 3-5 minuter. Ta ur pannan och stek nästa laddning.
  3. Dela sedan pannkakorna i lagom stora bitar och servera med dipp (och gärna kimchi).
  4. Dipp
    Blanda ihop soja, vinäger, vatten och socker, smaka av med svartpeppar och chiliflakes.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept