Kyckling med ground pea soup och fufu

Från SOS Barnbyar

Ernsts kyckling med ground pea och fufu. Rätten kommer från programmet SOS Barnbyar.

Ground pea är en jordnöt och pastan kan bytas ut mot t.ex. tahini eller kikärtspasta.

27 november 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg kyckling
  • 4 st stora tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st lökar
  • Kryddblandning bestående av vitlök och ingefära
  • Cassava & cocoyam
  • Kycklingbuljong
  • Salt och peppar
  • Ground pea pasta

Gör så här

  1. Skär kyckling och blanda med kryddblandningen. Stek på hög värme i cirka 10 minuter och lägg i kycklingbuljongen. 
  2. Blanda ground peapastan med lite vatten och låt det stå på hög värme i 5 minuter. 
  3. Häll i 500ml – 1 liter vatten. Blanda väl och tillför detta till kycklingen. 
  4. Lägg till tärnade tomater, tomatpuré och låt koka på låg värme i 30 min. Krydda med salt och peppar.

  5. Fufu
    Skala cassavan och cocoyam, skär i bitar och skölj ordentligt. Fyll en kastrull med vatten så det når över cassavan och cocoyam. Koka i 25 minuter med locket på.
  6. Häll av vattnet och lägg bitarna i en mortel. Blanda bitarna till en smet, häll på lite vatten och forma till en rund form. Servera med soppan!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept