Kokta yams med palavasås

Du behöver

  • 8 st Cocoyam löv
  • 0,25 l palmolja
  • 3 st stora tomater
  • 40 g agushibönor
  • 1 st stor lök
  • 1 st fiskbuljongtärning

Gör så här

  1. Skär cocoyam löven, tomaterna och löken i bitar. Blanda peppar efter smak med tomater och ställ åt sidan. Värm oljan på hög temperatur och fräs löken i några minuter. 
  2. Blanda i agushibönorna och rör om väl. Låt stå på medelhög värme i cirka 10 minuter. 
  3. Häll på tomat och pepparblandningen.
  4. Blanda i fisk/räkor och buljongtärning. Låt stå, rör om då och då. Servera med cocoyam löv som har skalats, skurits, och kokats i vatten i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept