Sörbergs kokosmazariner - se & gör

koket.se
Kokosmazariner - se & gör
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Sörbergs kokosmazariner - se & gör

9 ingredienser

Johans variant på den klassiska kokostoppen. Lite elegantare, mycket mer smak. Spela klippet för att se Johan göra dem steg för steg.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • 80 g mjölk
  • 260 g riven kokos
  • 380 g strösocker
  • 280 g smör, rumstempererat
  • 200 g ägg

Tryffeltopping

  • 20 g vispgrädde
  • 25 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime
  • 150 g vit bakchoklad, finhackad

Servering

  • rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Blanda kokos med mjölk.
  2. Tillsätt socker och rumstempererat smör.
  3. Avsluta genom att blanda i äggen.
  4. Klicka ut smeten i formar, fyll till 2/3.
  5. Grädda på 190 grader, ca 8-12 minuter beroende på storlek. Kakorna ska bli gyllenbruna. Låt svalna.
  6. Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel.

Tryffel

  1. Koka upp fruktjuice och grädde.
  2. Blanda ner den finhackade chokladen och låt smälta.
  3. Spritsa ner tryffeln i formarna, strö över kokosflakes.
  4. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla.