Soppgryta med linser och quorn

Soppgryta med linser och quorn
Foto: TV4

Ett mellanting mellan soppa och gryta är den här välsmakande rätten. Linser har kort koktid, så det här är snabbmat. Servera gärna ett bröd till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 300 g quornfärs
  • smör och olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 lagerblad
  • 0,5 rödlök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 tomater

Till servering:

  • 4 salladslökar
  • några stjälkar bladpersilja

Gör så här

  1. Koka linserna i buljong ca 10 minuter under lock.
  2. Fräs quornfärsen hastigt i smör och olivolja. Pressa ner vitlöken och krydda med örtsalt. Lägg i lagerbladet, rör ner linserna och låt puttra ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka rödlöken grovt. Skär sellerin i små bitar och hacka tomaterna grovt. Vänd ner i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med salladslök och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept