Soppgryta med linser och quorn

Soppgryta med linser och quorn
Foto: TV4

Ett mellanting mellan soppa och gryta är den här välsmakande rätten. Linser har kort koktid, så det här är snabbmat. Servera gärna ett bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 300 g quornfärs
  • smör och olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 lagerblad
  • 0,5 rödlök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 tomater

Till servering:

  • 4 salladslökar
  • några stjälkar bladpersilja

Gör så här

  1. Koka linserna i buljong ca 10 minuter under lock.
  2. Fräs quornfärsen hastigt i smör och olivolja. Pressa ner vitlöken och krydda med örtsalt. Lägg i lagerbladet, rör ner linserna och låt puttra ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka rödlöken grovt. Skär sellerin i små bitar och hacka tomaterna grovt. Vänd ner i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med salladslök och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept