Soppgryta med kyckling

Soppgryta med kyckling
Foto: TV4

En mustig gryta eller en matig soppa –välj själv vad du vill kalla den här läckra allt i ett-middagen. Den har allt, både kyckling, potatis och grönsaker. Servera gärna ett gott bröd till.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 2 dl gröna ärter
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i mindre bitar, skala och klyfta löken och skala och skiva potatis och morot. Skala och riv vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i. Bryn kycklingbitarna i oljan till vacker färg, låt sedan även lökklyftorna bli vackert gyllene i oljan. Häll på buljongen och tomaterna med sitt spad och krydda med salt, peppar och vitlök. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
  3. Lägg potatis- och morotsskivorna i grytan och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept