Soppa med kyckling- och krabbollar

Soppa med kyckling- och krabbollar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Soppa med kyckling- och krabbollar

13 ingredienser

Den här soppan serveras som lunchrätt i Singapore. Ibland tillsätter man lite ljus kinesisk soja precis före serveringen, det ger rätten en fylligare smak.

Ingredienser

portioner
  • 450 g kycklingfilé
  • 300 g krabbkött
  • 150 g bambuskott
  • 4 salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 tsk jordnötsolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 bit stjälk citrongräs
  • 1 ägg, lättvispat
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 2 msk färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Mal kycklingköttet för sig och krabbköttet för sig, eller kör det i en matberedare. Skala och finhacka den gula löken och fräs den gyllengul i oljan. Finhacka bambuskotten, salladslökarna och morötterna. skala och hacka citrongräset. Blanda kyckling- och krabbkött med stekt lök, bambuskott, salladslök, morot och citrongräs.
  2. Tillsätt salt och peppar , rör om och rör ner äggen. Blanda alltsammans till en smet och forma valnötsstora bollar med fuktiga händer.
  3. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i bollarna och sjud på svag värme i 20 minuter. Häll över buljongen och bollarna i varma portionsskålar. Strö över finhackad koriander eller persilja innan de serveras.