Soppa med bondbönor

Soppa med bondbönor
Foto: TV4

Färska bondbönor finns i slutet av sommaren och är en verklig delikatess. De är en utmärkt stomme i soppa men också goda att äta lättkokta med smör. Om du inte hittar bondbönor kan du använda lima-bönor på burk.

Sprita betyder att man plockar ut bönor eller ärtor ur skidan.

14 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 6 dl spritade bondbönor
  • 2 morötter, skivade
  • 1 dl skivad purjolök
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 9 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 äggula
  • 3 dl kaffegrädde
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Koka bönor och morötter mjuka i lite av buljongen.
  2. Fräs ihop margarin och mjöl i en annan kastrull. Späd med resten av buljongen och tillsätt buljongen med bönor och morötter. Lägg i purjolöken och koka upp. Låt koka några minuter, krydda och smaka av.
  3. Ta kastrullen från plattan. Vispa ihop äggula och grädde och rör ner i soppan. Låt sjuda en liten stund utan att soppan kokar. Strö på persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept