Soppa från Tullgarns skogar

30 m
4
Soppa från Tullgarns skogar
Foto: TV4

Soppa på kungliga höstkantareller plockade i Gustav V:s fotspår.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 november 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 350 g trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 2 buljongtärningar, svamp eller höns
  • 6 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk äkta smör
  • 1-2 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen vitpeppar
  • 3-5 msk Maizenamjöl
  • 1,5 cl Ron Barcelo-rom
  • soja

Gör så här

  1. I gul lök hackas fint och fräses i smör tillsammans med svampen direkt i en rymlig kastrull. Salta och krydda försiktigt med en nypa nymalen vitpeppar.
  2. När löken har mjuknat och har börjat para sig med svampen, tillsätts 1 dl vatten, varpå innehållet mixas varsamt med en stavmixer.
  3. Tillsätt ytterligare 5 dl vatten, buljongtärningarna, grädden och mjölken. Rör runt och låt soppan stillsamt koka i ca 15 min. För att få den tjocklek på soppan som man önskar, tillsättes 3-5 msk Maizenamjöl direkt i soppan under omrörning i några minuter.
  4. Avsmaka och krydda ytterligare vid behov.
  5. Nu avrundas tillagningen med att skvätta i den fina romen.
  6. Glöm ej att garnera med några hela sparade smörfrästa ”trattisar” som toppas med en nypa färsk persilja och vips så är soppan färdig att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept