Laxceviche med krämiga och krispiga smaker

Laxceviche med krämiga och krispiga smaker
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé (fryst)
  • 5 st lime
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0,5 st gurka
  • 2 st syrliga äpplen
  • 1 st chili (välj styrka efter preferens)
  • 1 st kruka koriander

Gör så här

  1. Tina laxfiléerna en liten stund och skär dem sedan i kuber, ca 1,5 cm tjocka.
  2. Pressa över limesaften från 4 lime och låt det dra i kylen i minst 1 timme.
  3. Skala gurkan och dela den på mitten på längden. Kärna ur den och skär i bitar.
  4. Skala mango, äpple och avokado. Kärna ur och skär i centimeterstora kuber eller bitar.
  5. Finhacka chilin.
  6. Dela 1 lime i fyra klyftor.
  7. Skölj koriandern.
  8. Innan servering: Häll av limesaften och blanda alla ingredienser med laxen.
  9. Smaka av och krydda med salt efter egen smak.
  10. Lägg upp i serveringsskålar och garnera med koriander.
  11. Servera med en limeklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept