Blåbärsglass med sting

Blåbärsglass med sting
Foto: TV4

Blåbärsglass med sting

Av: Sophie - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Serveras med vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2 dl blåbär + några till garnering
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker el 1 vaniljstång
  • 3-4 msk whisky (jag använder Red Label)
  • 3,5 dl vispgrädde
  • ev färsk mynta (el citronmeliss) till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker så det blir poröst.
  2. Använd helst elvisp.
  3. Tillsätt sedan whiskeyn och blåbären och rör ihop.
  4. Tillsätt sedan whiskeyn och blåbären och rör ihop.
  5. Vispa grädden så den blir fast och vänd sedan ner den i ägg- och blåbärsblandningen.
  6. Häll upp i en form, gärna med lock, och ställ i frysen i minst 6 timmar.
  7. Ta fram en stund före servering.
  8. Servera en stor kula glass i en skål och riv över vit choklad.
  9. Garnera med lite blåbär (gärna extra stora) och en liten kvist citronmeliss eller mynta.