Hjort- och lammracks på grillen

Hjort- och lammracks på grillen
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g hjortracks
  • 500 g lammracks
  • 250 g haricot verts, gröna bönor
  • 100 g broccoli
  • 200 g blomkål

Marinad till hjort

  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 tsk persilja
  • 1 msk honung
  • 1 msk crema de Balsamico
  • 2 msk rosmarin, färsk
  • 2 msk kyndel och timjan
  • 2 msk olivolja
  • citronpeppar

Marinad till lamm

  • 2 dl vin, rött
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja, japansk
  • 2 msk örtagårdskrydda
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 msk olja
  • vit- och svartpeppar, mald

Vit ördagårdssås

  • 1 dl kvarg
  • 1,5 dl crème fraîche, lätt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl färska örtkryddor, timjan, basilika, kyndel, oregano mm
  • 1 msk honung
  • 1 krm citronpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaderna och gör örtagårdssåsen.
  2. Gnid in köttet och lägg att vila i 2-3 timmar i kylen och 30 min före grillning i rumstemperatur.
  3. Förväll hastigt broccoli och blomkåls buketter i lättsaltat vatten koka haricot verts 5 min, spola med kallt vatten
  4. Torka av köttet innan grillning och salta under grillning.
  5. Behåll grillmarinaden för att användas att pensla köttet med.
  6. Grilla hjortracks i ca 4 min på varje sida låt ej brännas, ska vara nästan genomstekt - lätt rosa men inte rött.
  7. Grilla lammrack ca 2 min på varje sida, ska vara rosa
  8. Pensla köttet med grillmarinaden under grillning.
  9. Lägg upp den sallad som är kvar från förrätten (se recept i tipsrutan) på tallrikens ena sida.
  10. Vänd racksen i färsk örtblanding.
  11. Lägg upp de pocherade grönsakerna och toppa med några nypor örtagårdskrydda.
  12. Ringla över lite av salladsdressingen.
  13. Ställ Hjortracks och lammracks mot varandra på tallriken.
  14. Servera med grilldressingen från förrätten (se tipsruta) och vit örtagårdssås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept