Grillad halloumi

Grillad halloumi
Foto: TV4

Serveras på grönsaksbädd med grillad zucchini och gul paprika.

Dryck: Saperavi

Grilldressingen och salladen anväds även i huvudrätten som du hittar här:

Hjort- och lammracks på grillen



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 november 2010
4

Du behöver

Att grilla

  • 200 g halloumi
  • 200 g zucchini
  • 200 g paprika, gul

Salladsbädd

  • 200 g isbergssallad
  • 200 g romansallad
  • 100 g broccoli
  • 50 g sockerärtor
  • 150 g fänkål
  • 2 st gula tomater
  • 10 st rädisor
  • innanmätet av 1 zucchini (det som blir kvar av grillskivorna där ytterhöljet använts)

Salladsdressing

  • 2 msk balsamvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk soja, japansk
  • 1 msk örtagårdskrydda
  • 1 tsk salladskrydda, fransk
  • 1 tsk salt

Grilldressing

  • 3 msk crema de Balsamico
  • 3 msk soja, japansk
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 5 msk timjan, kyndel, rosmarin, oregano eller örtagårdskrydda

Gör så här

  1. Skär paprika och zucchini (den gröna ytan ca 1 cm) i 3 cm skivor breda skivor.
  2. Salta med 1 tsk salt, låt stå i någon timme. Torka sedan av vätskan innan grillning.
  3. Skär ingredienserna till salladen.
  4. Blanda salladsdressingen.
  5. Vispa ihop ingredienserna till grilldressingen.
  6. Skär halloumin i 2 cm bitar, pensla med grilldressing
  7. Grilla gul paprika och zucchini på grillen ca 2 min på varje sida.
  8. Lägg upp salladen på tallriken som en spegel
  9. Grillad paprika och zucchini med lite extra grillsås penslad ovanpå.
  10. Toppa med två skivor halloumi per portion.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept